Kdo smo

Identifikacija prodajalca

skladno z določbo 43a. člena Zakona o sodnem registru:

Podatki o podjetju, ki skrbi za delovanje, upravljanje in izvajanje spletne strani www.astor.si:

Naziv:

ASTOR, PRODAJA IN STORITVE, D.O.O.

Naslov:

OB SAVINJI 167, 3313 POLZELA

Status:

Pravna oseba

Pravno organizacijska oblika:

Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o

DDV ID:

SI44770375

Matična številka:

6751717000

Datum registracije za DDV:

22.01.2015

Urad DURS:

DU Celje

Sodišče:

Celje

Osnovni kapital:

7.500,00 EUR


Aktivni transakcijski računi:

Št. računa

Banka

Odprt

61000-0009309146

Delavska hranilnica

09.12.2014

 

Naši kontaktni podatki:

Elektronski naslov

  

Info[at]astor.si

Info[at]dingogear.si

Halo[at]fuzzyard.si

Telefonska številka

 

 

041 449 054 (Katja)

040 821 421 (Tadej)

 

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalci zapustijo komentarje na spletnem mestu, zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentiranje, in tudi naslov IP-ja obiskovalca in uporabniški niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar se zagotovi anonimiziran niz, ustvarjen z vašega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da preverite, ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja.

Mediji

Če nalagate slike na naše spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in pridobivajo vse podatke o lokaciji iz vaših slik na naši spletni strani.

Kontaktni obrazci

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih. Ti so za vaše udobje oziroma vašo boljšo uporabniško izkušnjo, saj vam zaradi njih ni potrebno ponovno vpisovati podrobnosti (e-mail in vzdevek), ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.
 
Ko se prijavite, bomo tudi nastavili več piškotkov, da shranite podatke za prijavo in izbrane zaslone na zaslonu. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti piškotkov pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če urejate ali objavite članek, bo dodatni piškotek shranjen v vašem brskalniku. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in preprosto označuje identifikacijsko številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o sebi, uporabijo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s spremljanjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Analitika

S kom delimo vaše podatke

Kako dolgo bomo zadržali vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobravamo nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti.
 
Za uporabnike, ki se prijavijo na naši spletni strani (če obstajajo), shranjujemo tudi osebne podatke, ki jih zagotavljajo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki si lahko kadar koli ogledujejo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen če ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest si lahko ogledajo in uredijo tudi te podatke.

Kakšne pravice imate z vašimi podatki

Če imate na tej spletni strani račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Nikamor! Komentarji obiskovalcev pa so vseeno preverjeni prek storitve za samodejno zaznavanje nezaželene pošte.

Varovanje osebnih podatkov

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih ponudnik (ASTOR d.o.o.) zbira od vas, ko opravite nakup v spletni trgovini astor.si oz. se naročite na prejemanje e-novic.

Informacije o upravljavcu

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov ZVOP je:

ASTOR d.o.o., Ob Savinji 167, 3313 Polzela

e-mail: info@astor.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu in jih potrebuje za obdelavo in dostavo naročila:

– Ime in priimek (fizične osebe) oz. podatki podjetja (pravne osebe)

– Naslov

– E-naslov

– Telefonska številka

– Davčna številka (pravne osebe)

Ponudnik te informacije (razen davčne številke pravne osebe) posreduje tudi dostavnim službam, saj so potrebne za zaključek nakupa oz. dostave kupcu. Z dostavnimi službami ima ponudnik sklenjen aneks k pogodbi, o nerazkrivanju in skrbniemu varovanju osebnih podatkov, kot narekuje zakonodaja. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca. Ponudnik in dostavna služba lahko kupca kontaktirata tudi preko telefona, za dogovor o času dostave oz. morebitnimi nejasnostmi, ki se navezujejo na naročilo, saj za to obstaja zakoniti interes popolne izvedbe postopka nakupa.

V kolikor želite prejemati promocijske vsebine ponudnika (e-novice, ponudbe in akcijske ugodnosti), se morate na novice prijaviti na spletni strani www.astor.si. S prijavo in potrditvijo posredujete ponudniku naslednje kontaktne podatke:

– E-naslov

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice oz. jin navedete ob naročilu v spletni trgovini www.astor.si obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani www.astor.si ob prijavi v spletno trgovino ali ob prijavi na e-novice kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila poslanega iz e-naslova: info@astor.si, ki ga prejmete od ponudnika oz. nas o želeni odjavi pisno obvestite preko elektronske pošte na naslov: info@astor.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah ponudnika. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vpogled v vaše podatke lahko kadarkoli zahtevate preko elektronske pošte na naslovu info@astor.si.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se pisno obrnite na naše osebje za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@astor.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v 30 dneh, skladno z GDPR.

Pooblaščeno osebje za varstvo osebnih podatkov podjetja ASTOR d.o.o., je dosegljivo pisno na naslovu: ASTOR d.o.o., Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov, Ob Savinji 167, 3313 Polzela, oziroma prek elektronske pošte: info@astor.si

Čas hrambe osebnih podatkov

ASTOR d.o.o. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za obdelavo spletnega naročila oz. pošiljanja vsebin (e-novic), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani ponudnika (ASTOR d.o.o.) in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu blokirali in vaših podatkov ne bomo več uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, ASTOR  d.o.o. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov: info@astor.si ali po navadni pošti na naslov:
ASTOR d.o.o., Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov, Ob Savinji 167, 3313 Polzela

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.