Je tudi vaša mačka izbirčna?

Hrana za mačke. Izbirčna mačka

Če bi mačke znale govoriti, bi najbrž predvsem veliko godrnjale. Tiste najbolj izbirčne bi imele marsikatero pikro za pripomniti ravno pri obroku. O izbiri hrane bi vam same zagotovo povedale naslednje:

1 – Potrebujemo naravno hrano!

Zelo podobno kot naši sorodniki v divjini.

2 – Potrebujemo energijo!

To pomeni meso kar posledično pomeni beljakovine in maščobe v enakem razmerju kot meso, ujeto v naravi. 

Ker so mačke mesojede živali, potrebujejo beljakovine bolj kot psi in drugi hišni ljubljenčki. Absolutno so odvisne od beljakovin za energijo in so bistveni gradniki njihovih organov in tkiv, vključno s hrustancem, kitami, mišicami in srcem. Delujejo lahko tudi kot encimi, hormoni in protitelesa.
 
Torej, kakovostne, visoko-prebavljive beljakovine so nujne za vsako mačko! Še posebej pomembne so za odraščajoče mačje mladičke, odrasle mačke, ki dojijo in starejše mačke, ki jim prebavni trakt počasneje pretvarja beljakovine.

3 – Brez ogljikovih hidratov, prosim!

Zakaj? Ker jih ne znamo prebaviti! Če jih prepogosto dobivamo, privede to do resnih zdravstvenih težav, kot so debelost (no evo, smo vedele, da nismo same krive za debelost!) in diabetes.

Mačja naravna mesojeda prehrana vključuje le majhen odstotek ogljikovih hidratov, le 3-5%, večinoma v obliki prebavljene rastlinske snovi v želodcu svojega plena.
 
Če mačke dobijo večji delež ogljikovih hidratov, se le-ti pretvorijo v telesno maščobo in spodbujajo neravnovesje sladkorja / inzulina, kar vodi v tveganje za debelost in diabetes.

4 – Dajte nam vodo!

Dnevno potrebujemo 200 ml vode in jo skoraj v celoti “popijemo” s hrano, kar pomeni, da bomo, če nismo previdne, dehidrirane, kar lahko povzroči:

VNETJE MEHURJA
SEČNE KAMNE
CISTITIS
Mačke za razliko od psov vodo, ki jo rabijo, jemljejo večinoma iz hrane, ki jo jedo. Na ta način se počutijo enostavno zadovoljne in jedo le toliko, kolikor v resnici potrebujejo. Nimajo instinkta, da bi pile vodo.
 
Nekateri veterinarji opozarjajo, da lahko nezadostna vlaga v prehrani poveča tveganje za kristale ali kamne v sečnem traktu. Mačke morajo urinirati toliko, da razredčijo trdne snovi, ki bi se sicer lahko kopičile in tvorile kamne. Kamni lahko povzročijo boleče, včasih celo življenjsko nevarne blokade sečil.

Kaj morate storiti? Dajte ji WELLFED mačjo hrano!

Dajte svoji mački mokro hrano. Takšno brez OH, polno vitaminov, z visoko vsebnostjo vlage.

Vsebnost vode (75%), energije (10%) in maščob (6%) se popolnoma ujema z vrednostmi, ki jih najdemo v plenu, ki ga lovijo njegovi divji bratranci. Mokra hrana bo vaši mački zagotovila točno tisto, kar potrebuje!

Dodaj odgovor