Pasja hrana brez žitaric?

Zelo verjetno je, da poznate vsaj eno osebo, ki je prešla na brezglutensko prehrano ali prehrano brez zrn (brez žitaric) in ta oseba po navadi zelo navdušeno navaja prednosti paleo diet ali citate iz najboljših knjig na to temo. Trgovine s hrano so izpraznile police, da bi naredile prostor za brezglutenske testenine, krekerje, kosmiče, piškote in brezglutenske mešanice za hitro pripravo sladic. Še restavracije ponujajo brezglutenske pice in brez-žitno pivo, da se približajo zahtevam svojih kupcev. Kaj pa naši štirinožni krzneni otroci? Preberite več o prednostih brez-žitnih diet in kako lahko takšna prehrana koristi vašemu štirinožcu.

Zgodovina GrainFree pasje hrane

Že dolgo, preden smo pse začeli hraniti s hrano iz lepo oblikovanih vrečk v še lepše personalizirane pasje posode, so psi sami ulovili in zaužili surov, visoko beljakovinski obrok. Konec koncev, ste že videli volka, da bi se mirno pasel na polju dišečih cvetlic? Podobno kot pravi teorija paleo diet za ljudi, je hrana, ki najbolj posnema naravno prehrano psa mesojedca ravno brez-žitna in visoko-beljakovinska.  Z uvedbo masovnih proizvodenj pasjih briketov v obdobju po II. svetovni vojni, so se v pasje obroke dodala poceni polnila, kot so koruza, pšenica in ječmen. Le-ta so bila dodana v hrano za pse, zgolj iz vidika uravnavanja stroškov. Danes večina komercialnih živil za pse še vedno navaja koruzo ali pšenico kot eno od glavnih sestavin.

Psi so se med tem razvili od divjih živali do internetnih zvezdnikov 😊, njihov prebavni sistem pa je še vedno precej primitiven. Psi imajo namreč malo naravne prebavne podpore za razgradnjo in presnovo kompleksnih ogljikovih hidratov in žitnih zrn. Ta vlakna in zrna, ki jih je težko prebaviti, ostanejo neprebavljena, saj se njihovo telo, da jih prebavi, opira predvsem na fermentacijo. V daljšem časovnem obdobju lahko hrane, ki vsebujejo veliko žit in kompleksnih ogljikovih hidratov, poškodujejo oblogo prebavnega sistema. Posledice so vnetje črevesja, občutljivost na hrano, alergije, puščanje črevesja (driska) in debelost.

V naši konzervirani hrani NATUREST boste našli več kot 91% svežega mesa različnih okusov. Ti mokri obroki so kuhani na pari, da se ohranijo vsi minerali in vitamini, so brez žitaric, določene tudi brez glutena. Ko boste konzervico odprli, jo boste želeli pojesti sami 😊!

Naša suha briketirana hrana ALDOG, pa je v proizvodnem procesu segreta do 90 stopinj Celzija, da jih lahko oblikujemo v kroglice. Nakup direktno pri proizvajalcu hrane (Eurocereali Pesenti), ki je lastnik blagovne znamke ALDOG, je za naše podjetje velika prednost, saj nam in vam zagotovimo duševni mir v smislu, da vemo, od kod prihaja hrana in sestavine v hrani vašega psa. Podjetje Eurocereali Pesenti ima lastno vzrejo jagnjetine, govedine, svinine in perutnine, lokalno se kupi le losos.

Pa dober tek! 🙂

 

Dodaj odgovor