Ali hrana vašega psa vsebuje teh 6 zelenjav?

Zelenjava je vrhunska skupina hrane za ljudi, vendar ali ima vrednost tudi za hišne ljubljenčke?

Seveda! Tu je seznam nekaterih najboljših zelenjav, ki jih je danes treba iskati v pasji hrani.

Sladek krompir

Te sladke korenine se pogosto dodaja v hrano za hišne ljubljenčke in priboljške, ker so dober vir ogljikovih hidratov, pa tudi vlaknin, vitamina B6, vitamina C, beta karotena in mangana. Sladki krompir lahko zagotovi tudi dodatno energijo, tako da se lahko beljakovine v prehrani prihranijo za uporabo kot energija in opravijo številne pomembne naloge, ki jih morajo beljakovine izpolniti, da ohranijo vašega ljubljenčka zdravega.

Tako kot sladki krompir je tudi krompir bogat z ogljikovimi hidrati, kar je odlično za zagotavljanje dodatne energije. Vendar je pomembno, da je krompir – tako kot katera koli druga hrana ali sestavina – vključen kot uravnotežen del prehrane. Dodajanje dodatnih kalorij v prehrano vašega psa lahko hitro privede do težav s težo.

Korenje je dober vir beta karotena, pa tudi številnih drugih vitaminov in hranil. Prav tako ima malo kalorij, zato ga pogosto uporabljamo v pasji hrani ali kot zdrave priboljške.

Stročji fižol je še ena varna zelenjava, ki jo najdemo v pasji hrani. Je dober vir mangana, vlaknin in vitaminov C, K in A. Poleg tega ima stročji fižol malo kalorij in je tako kot korenje dobra izbira za tiste hišne ljubljenčke, ki imajo prekomerno telesno težo ali debelost.

Grah vsebuje številne hranilne snovi, vključno z vitamini K, C, B1, A, B6, B3 in B2, pa tudi mangan, vlaknine, folate, fosfor, beljakovine, magnezij, baker, železo, cink in kalij. So tudi relativno nizkokalorično živilo z veliko prehranskih vlaknin, kar je super za pse, ki morajo obvladovati svojo težo.

Brokoli je dober vir vitaminov C in K, pa tudi vitamina A, folatov, mangana in vlaknin. Je še ena nizkokalorična hrana, ki je varna izbira za večino psov.

Vir: PetMD

Dodaj odgovor