Bodite pazljivi, da vaš pes ne poje teh stvari!!

IZOGIBAJTE SE SESTAVIN, KI LAHKO ZELO ŠKODIJO PSOM!

Kar je za nas ljudi normalna hrana, je za pse lahko zelo nevarno. Mladiči so bolj ogroženi kot odrasli psi, saj so zelo radovedni in presnovno še bolj občutljivi.

Tukaj so 4 skupine živil, ki jih psi nikakor ne smejo zaužiti.

Čokolada, kava in čaj vsebujejo snov z grenkim okusom, imenovano teobromin. Teobromin lahko vpliva na živčni sistem in privede do palpitacij in težav z dihali. Temna čokolada vsebuje najvišji odstotek teobromina in je zato najnevarnejša.  

Zaenkrat še ni znano, katera strupena snov v grozdju in rozinah škoduje ledvicam psov. Poškodovanih ledvic ni mogoče zdraviti, vendar lahko nadaljnjo škodo precej omilimo, če pravočasno odkrijemo in preprečimo zaužitje večjih količin.

Česen se pogosto uporablja v zdravilih proti bolham. Vendar še ni znanstveno dokazano, da je česen učinkovito sredstvo proti bolham in je lahko psu strupen, zlasti v velikih količinah. Česen v velikih odmerkih povzroči poškodbe rdečih krvnih celic , kar posledično lahko povzroči anemijo. Enako velja za por in čebulo

Mandlji in orehi lahko vsebujejo velike količine olj in maščob. To lahko razburi želodec vašega psa in povzroči vnetje trebušne slinavke. 

 

Ali sumite, da je vaš pes zaužil kaj nevarnega? Takoj se obrnite na svojega veterinarja in sledite njegovim nasvetom. Nikoli ne prezrite bruhanja, vedno poiščite nasvet strokovnjaka.

Dodaj odgovor